26.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пороен дъжд потопи Карлово под вода

80 литра на квадратен метър е падналият дъжд в Карлово, който нанесе сериозни щети в района в понеделник. Наводнени са улици и помещения, но пострадали хора няма, съобщи областният управител Ангел Стоев.
Водата е повлякла един човек и го е ударила в бус. Откаран е в болницата и прегледан. Пострадали 16-17 къщи с наводнени мазета и приземни етажи.
Работят две комисии – за щетите по инфраструктурата на града и домовете, за да могат хората да получат финансова помощ. Те ще изготвят предложение до Междуведомствената по бедствия и авария.
Директорът на гимназията по транспорт е уведомил министъра на образованието за наводнените мазета и това, че сградата на училището е неизползваема. Получил е уверение, че ще получи навременна помощ, за което Областната администрация ще съдейства.
Два екипа на пожарната от Пловдив са отводнявали. Карловската пожарна остава да работи. Техника на Областното пътно ще разчиства улицата пред гарата, тя е част от републиканската пътна мрежа и поради наклона всички наноси отиват там.
Агенцията за социално подпомагане има готовност да окаже подкрепа на пострадалите от проливните дъждове в Карлово и Сопот, съобщават от Агенцията.
На засегнатите от пороя домакинства ще бъде оказано съдействие при подаване на молби за еднократна помощ. Нейният максимален размер е 375 лева.

Print Friendly, PDF & Email