18.07.2024

Полицията е по следите на камикадзето на пътя Каменар – Варна

Зрителски сигнал от Варна за опасно поведение на пътя. Неизвестен човек, качен върху скейтборд шокира десетки шофьори, движейки се между колите. На видео, заснето от един от водачите, се вижда как човекът набира скорост и преминава в непосредствена близост до останалите автомобили. Клипът беше публикуван и в социалните мрежи и събра множество негативни коментари.
Предстои да бъде установена самоличността на мъжа, движил се по пътя Варна – село Каменар, който е особено натоварен. Екип на NOVA разговаря с автора на видеото, който отказа да застане пред камерата на телевизията, но разказа, че и друг път се е налагало водачите да пазят въпросният скейтбордист в същата пътна отсечка.
„В сектор „Пътна полиция” е образувана преписка за установяването на нарушителя и привличането му към административно-наказателна отговорност. Подобно поведение на пътя не е разрешено за какъвто и да било тип превозни средства. Санкцията е между 20 и 150 лева. Ако се установи, че лицето е малолетно или непълнолетно, за нарушението ще бъде потърсена отговорност на неговите родители, настойници или попечители”, заяви инспектор Димитър Димитров, „Пътна полиция“- Варна.

Print Friendly, PDF & Email