02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пожар почти унищожи важен мост в Рим

Голям пожар в нощта срещу неделя бушува на един от важните мостове на италианската столица Рим – Моста на индустрията, известен и като Железния мост, в квартал Остиенсе, пише в.“Кориере дела сера“.
Най-тежко пострадала е пешеходната част на съоръжението, построено преди 158 години. Отломки от моста са паднали в река Тибър и плаването нея е временно преустановено.
Жертви няма благодарение на своевременната намеса на пожарникарите. Мостът ще остане неизползваем за неопределено време, защото експерти ще проверяват дали има опасност от цялостно срутване.
Точните причини за пожара засега са неизвестни. Предполага се обаче, че пламъците може би са тръгнали от бараки и отпадъци в подножието му, около които се събирали бездомници. Там имало и бутилки с газ, с които те се отоплявали и които може би са се взривили, когато е започнал пожарът. После пламъците бързо са се разпространили по структурата на моста, защото през нея минават и тръби за газ и електрически проводници.
Ако тази версия се окаже вярна, това ще налее масло в огъня на противниците на управата на Рим, където днес и утре се произвеждат местни избори. Темата за кризата с боклука и за мръсотията в столицата бе ключова по време на предизборната кампания.

Print Friendly, PDF & Email