19.06.2024

Пожар изпепели покрива на училище в Беловец

Пожар изпепели покрива на училището в кубратското село Беловец. Инцидентът станал по време на учебните занятия, но благодарение на бързата реакция на учители и ръководство, над 70-те ученика бързо са евакуирани и пострадали няма.
”То съвпадна с края на втория час и пуснахме и звънеца и така стана по-бързо евакуацията, учителите са тренирани, скоро сме провеждали тренировка, всяка година я правим, есента за пожар и те си знаеха. Даже успяха и да облекат децата, всичко навън и много съм благодарна на обслужващия персонал, който се погрижи за оставащи деца, изоставащи”, обясни Галина Ганева – директор ОУ „Васил Левски“ – с. Беловец.
Пожарът е потушен от няколко екипа огнеборци, като са унищожени над 400 кв. метра покривна конструкция, а причините за възникването на пламъците не са изяснени.
”За образователния процес не съм притеснен, защото има осигурена сграда в Кубрат, училище „Христо Смирненски“ основно училище в Кубрат, единия етаж е празен, там ще учат децата, но желая на децата, родителите и на учителите по-скоро време да се върнат в тази сграда”, каза Ерсин Ахмед, кмет на с. Беловец.
Училището има застраховка, а средства за ремонта след пожара ще се търсят и от държавните институции.

Print Friendly, PDF & Email