24.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пожарната започва проверки за безопасността в болниците

Важно е да се провери дали персоналът в лечебните заведения е добре запознат с мерките за безопасност, обяви гл. комисар Николай Николов
От днес започват проверки за безопасни условия в болниците. Това обяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.
„Инспекциите са в съответствие с получени указания от министър-председателя за новосъздадените отделения за лечение на коронавирус. От днес започнахме проверки и консултации с ръководителите на болнични заведения. Идеята е да осигурим достатъчно безопасни условия за пребиваване на пациентите и да предотвратим евентуален трагичен инцидент, какъвто имаше в Румъния“, каза главен комисар Николов.
„Указанията, които получават нашите органи по места, са да влязат във връзка с ръководителите на лечебни заведения, заедно да извършват проверки и да проведат консултации дали са създадени достатъчно безопасни условия за пребиваване на болните, добави Николов. – С министър Ангелов уточнихме, че най-важно е да можем бързо и безопасно да евакуираме лежащо болните хора. Тежка задача, но не непостижима. На второ място – да проверим изградените инсталации: известителни, пожарогасителни, кислородни.“
По думите му от изключителна важност е да се провери дали персоналът в лечебните заведения е добре запознат с мерките за безопасност, така че да не допусне жертви и пострадали.
dir.bg

Print Friendly, PDF & Email