08.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Погребаха два пъти сгрешен покойник

72-годишен мъж от Добрич, починал от Ковид-19, беше погребан два пъти. Това стана ясно вчера, предадоха медиите. Заради нелепо объркване в добричката болница Исмаил Хюсеин е бил погребан в понеделник в Балчик, но след като роднините му в Добрич открили грешката, вчера покойникът беше положен в добричкото гробище.
Близките на починалия са втрещени от нелепата ситуация.
„Това е нещо ужасно, не пожелавам на никого това…Искам да се разбере кой е виновният и да си поеме отговорността“, каза синът на починалия Метин Ахмет.
Исмаил Хюсеин издъхва в добричката болница на 28 март през нощта. Във вторник следобед е организирано погребението му в добричкия гробищен парк. Метин поръчва на ходжата да направи снимка на баща му, защото единствено духовникът е допуснат в моргата, а тялото получават в запечатан ковчег.
„Заравяме и почти сме свършили, когато той ни казва: Елате да оправим сметките и хем да видите снимките“, обяснява внукът на покойника Сюлейман Мехмет.
След намеса на полиция синът е допуснат в патоанатомията за разпознаване и се оказва, че баща му не е там. Оказва се, че тялото на Исмаил Хюсеин е подменено с това на друг починал от Ковид-19 и погребано от опечалени в Балчик. 
„Баща ми се казва Исмаил Мехмет Хюсеин, а другият се казва Ислям Хюсеин, никакво съвпадение няма“, допълни още Метин Ахмет.
Прокуратурата не е установила престъпление по случая, а от болницата отказват коментар преди да приключи проверката им.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email