14.04.2024


Пламен Янков
За кой ли път България бе сполетяна от трагедия. 45 души загубиха живота си на пътя само за броени минути. Няма значение, че са македонски, сръбски или други граждани. Хора загинаха на една от българските магистрали. Това е печалният факт.
И в момент, в който всички би трябвало да скърбят за нелепо загиналите на една от магистралите гордост за бившия премиер Бойко Борисов, неговите верни съратници поискаха оставки.
„ГЕРБ настоя за прозрачно разследване на инцидента на АМ“Струма“ и президентът да поиска министерски оставки. Това обявиха на пресконференция от името на партията Десислава Атанасова и Александър Иванов.
Атанасова апелира към всички политици да разберат, че изборите са приключили и внушенията няма да върнат погубените човешки животи.
Трябва да се гарантира прозрачно разследване, да се носи отговорност, време е за смирение, категорична е Атанасова.“
Цитат от информационния поток.
Госпожо Атанасова, искам да Ви питам какво знаете за смирението? Точно Вие и вашият Вожд и Учител г-н Борисов.
Какво Ви е ясно?
Вместо да се смирите, Вие и вашите съпартийци тръгнахте да искате оставки в момент, в който всички ние трябва да притихнем пред паметта на загиналите в този нелеп инцидент.
Меко казано е глупост да се търси вината в сегашния премиер, министрите му и който и да било още.
По добра стара традиция отново виновен ще излезе шофьорът. Или пък техническото състояние на автобуса-ковчег, в който загубиха живота си 45 човека. И вината ще бъде заметена някъде под килима, също както стана с трагедията на магистрала „Тракия“, край Ямбол и къде ли още не.
От години, много години вече, последните 12, виновни висши чиновници няма. Виновни са шофьорите, автобусите и т.н.
Истината е, че сме виновни всички ние, които толкова години търпим безобразията, които се случват в родината ни.
Г-жо Атанасова, бих Ви посъветвал да вдигнете малко по-високо главата си, да видите по-далеч от носа си и любовта към Вожда. Но вероятно сте неспособна, което си личи и с прост поглед.
Неморално, невъзпитано и не знам какво още да кажа.
Просто замълчете, г-жо Атанасова! Смирете се! Макар и да не знаете какво е това. Замълчете!
Единственото нещо, което мога да река е, че изпитвам погнуса от подобно поведение. Също както много редови граждани на Републиката, които Вие разочаровахте.
Бих Ви посъветвал да прочетете Жан-Пол Сартр. Но вероятно Вие не знаете кой е. Има една книжка, казва се „Погнусата“. Прочетете я. Може би ще научите нещо от нея.
Защото и в двата тома на „Винету“ тия работи не ги пише. И за Ваше, и на лидера Ви сведение томовете са три.
И смирение, госпожо Атанасова, смирение…

Print Friendly, PDF & Email