12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

ПМГ „Иван Вазов“ посреща празнично новата учебна година


ПМГ „Иван Вазов“ открива новата учебна година с традиционните празнични приветствия, с добро настроение и надежди за ползотворна работа в нормална среда, въпреки епидемиологичната обстановка. Строгото спазване на мерките за безопасност няма как да намали вълненията и трепетите на учениците, които за първи път прекрачват прага на математическата гимназия, на онези, които за последно са част от това тържествено събитие, и на всички, които се радват да отпразнуват събирането със съученици, приятели и учители.
Петнадесети септември бе отбелязан с песни, стихове, много смях и прегръдки.
Кулминация на празничния ден бе словото на директора на училището. С гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители, господин Канев  акцентира върху успехите на училището и неговите възпитаници. И тази година, благодарение на упорития си труд, вазовци спечелиха отличия, показа дарбите и знанията си.
Особен повод за гордост стана участието на Антония Манева от 11 клас в проекта ,,inCLUEsion“ по Еразъм+ , който представлява обучение и обмен на ученици. Целта е те да придобият повече знания за работата и толерантността към хората с увреждания. За проекта ,,inCLUEsion“ в Гърция кандидатстват както деца от държавата домакин, така и от още 4 страни – България, Румъния, Испания и Тунис.
Единадесетокласничката Антония Манева споделя, че е била избрана, след като е изпратила мотивационно писмо на английски език, в което по регламент е трябвало да опише защо се смята за подходяща участничка в проекта. Така тя става млад лидер на отбора на България. Ученичката специално отбелязва в мотивационното си писмо любовта към лингвистиката, която се събужда у нея още в 9 и 10 клас и продължава да развива интереса и към тази дисциплина.
Ръководството и екипът на ПМГ си пожелаха още много успехи, постижения и високи резултати! А на ученици и родители – здрава, спокойна и успешна учебна година, в която всички заедно да посрещнат решително и с усмивка новите предизвикателства, които е подготвила.

Print Friendly, PDF & Email