06.12.2023

Пет общини в област Добрич имат избран кмет на първия тур, в три ще има балотаж в неделя

И в петте общини спечелиха досегашните кметове
В пет от осемте общини на област Добрич беше кмет избран още на първия тур на местните избори на 29 октомври. И в петте общини спечелиха досегашните кметове –
на община Добричка – Соня Георгиева, на община Генерал Тошево – Валентин Димитров, на община Крушари – Илхан Мюстеджеб,
на община Тервел – инж. Симеон Симеонов, на община Шабла – Мариян Жечев
Инж. Симеон Симеонов, кандидат на коалиция „ГЕРБ-СДС”, е новият стар кмет на община Тервел. Той събира 4117 гласа от или 60,57% от гласувалите около 7000 човека.
Валентин Димитров, издигнат от коалиция „БСП за България”, печели нов трети мандат като кмет на община Генерал Тошево. Той получава 63.95% или 3255 гласа.
Досегашният кмет на община Крушари спечели убедително местния вот. Илхан Мюстеджеб, издигнат от ДПС, ще е начело на община Крушари и през следващите
четири години. Той получи 71.60% или 1399 гласа.Пред предизборния си щаб и симпатизанти, той се обърна към всички жители на общината „Благодаря на всички жители на община Крушари за подкрепата.Предстоят за реализиране трудни инфраструктурни проекти, но това повече ни амбицира, тъй като чрез тях ще измерим благополучието и качеството на живот във всички населени места. Грижата за хората остава първостепенен приоритет и главна цел на местната власт“.
Соня Георгиева, издигната от местна коалиция „БСП за България”/ЗНС/,” спечели изборите за кмет в община Добричка на първия тур.
Георгиева е подкрепена от 5564 души от общо отишлите до урните 10 529 гласоподаватели. Тя получава 56, 08 % от подадените гласове.„Уважаеми жители на община Добричка,искам да Ви благодаря за доверието.Искам да благодаря за честта и възможността, която ми дадохтe, да бъда кмет на община Добричка за втори път.Искам да благодаря на всички, ангажирани с работа в местната коалиция „БСП за България (ЗНС)”. Заедно се срещнахме и разговаряхме със стотици жители на общината. Много от които няма да забравя!Искам да благодаря на екипа до мен, чийто ежедневен труд стои в основата на предизборната кампания и победата. Всеки от тях има своя принос, за да стигнем до тук.Благодарна съм и на нашите кандидати за кметове, кметски наместници и кандидати за общински съветници. Те бяха най-близо до грижите на хората и чрез техните усилия хората разбраха, че ние работим за тях.Благодаря на моето семейство и моите приятели! За подкрепата, разбирането и търпението.Доказахме, че Вашата подкрепа е нашата сила” , написа новоизбраният кмет на фейсбук страницата си.
Мариян Жечев е новият стар кмет на община Шабла. Кандидатът на ГЕРБ печели убедително на първия тур в тази добруджанска община. Той получи 64.58% или 1085 гласа. „Това, че съм събрал 65% от гласовете на жителите на общината е доказателство, че вървим в правилната посока. Предстои ни още много работа, има и много очаквания, които трябва да оправдаем.
За мен като кмет и нашата листа беше по-лесно от гледна точка на това, че стъпихме върху нещо, което вече е направено. Нашата кампания започна в края на последните избори и ние я водихме 4 години, а не само един месец. По резултата съдим, че сме се справили успешно”, заяви Жечев.
В община град Добрич в неделя балотажът ще е между досегашния кмет Йордан Йорданов, издигнат от местна коалиция, и Красимир Николов, изидгнат от коалиция „ГЕРБ-СДС”.Йорданов получи 27.21% или 5854 гласа.
За Николов гласуваха 21.88% или 4708 гласа.
В Балчик балотажът е между Николай Ангелов, издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от БСП, с 48.72% или 3860 гласа и кандидатът на коалиция „ПП-ДБ” д-р Парсек Салбашян с 17.01% или 1348 гласа.
В Каварна балотажът е между досегашния кмет Елена Балтаджиева, издигната от МК ВМРО – БНД (ИТН, БР) и Цонко Цонев, кандидат на „НОВОТО ВРЕМЕ”, известен като Кметъла. Балтаджиева получава 1901 гласа или 34,45 %, а Цонев – 1200 гласа или 21,75%. ДТ

Print Friendly, PDF & Email