22.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Петима кандидатстват за омбудсман на Шумен

Петима са кандидатите, които ще опитат да спечелят поредната процедура по избор на обществен посредник на Шумен, откакто постът бе освободен от Иван Капралов.
Това е четвърти опит Общинският съвет да избере личност, която да заеме поста. За участие документи са подали трима, които са участвали в предходните процедури, както и две нови имена.
Днес Комисията по избор на обществен посредник проведе заседание, на което разгледа дали кандидатите са подали пълния набор от изискуеми документи и съобщи имената им.
За обществен посредник на община Шумен се кандидатират Стоян Стоянов, Катя Шалапатова, Антоанета Карастоянова, Светлин Стрелков, и Цветомир Ковчазов.
Последните двама за първи път се явяват в конкурса. Светлин Стрелков е юрист на 64 г. Цветомир Ковчазов също е с юридическо образование и е на 55 г. И двамата са действащи адвокати.
Адвокатът и председател на Ловно-рибарско дружество “Сокол” Стоян Стоянов отново е сред кандидатите за омбудсман. Той е на 56 години, юрист по образование и адвокат по професия от 1994-та.
За трети път на конкурса се явява 61-годишната Катя Шалапатова. Има две висши образования – българска филология и право. Тя е адвокат към Шуменската адвокатска колегия.
В конкурса участва отново и 60-годишната Антоанета Карастоянова. Тя е завършила предучилищна педагогика в Шуменския университет. 18 години е работила по специалността си в детска градина във Варна, а след това и в Каолиново и Климент.
Комисията днес констатира, че всички кандидати за омбудсман на Шумен са подали пълен комплект от изисканите им документи и ги допусна до втория етап от процедурата – събеседване. То ще се проведе на 7 ноември.

Print Friendly, PDF & Email