04.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Петима възрастни и 2 деца пострадаха тежко при катастрофа между цистерна и джип

Катастрофата на пътя Ботевград – Мездра стана в понеделник вечерта, в района на село Новачене. Цистерна за газ удари джип. Петима възрастни и 2 деца от джипа са тежко пострадали. Те са настанени в „Пирогов“ и болница „Света Анна“. Движението в района на катастрофата бе ограничено в двете посоки.
Единият от пострадалите е медик. Той е с черепна травма и политравма на гръдния кош, с фрактура на таза.
„В момента продължават да се правят всички действия по спасяването на неговия живот. Направени са му две операции през нощта в понеделник. Той е интубиран и се намира в реанимационна зала, полагат се всички грижи за него“, каза д-р Димитров от „Пирогов“.
„Едното от пострадалите деца е в сравнително добро състояние и няма опасност за живота му. То е с черепно-мозъчна травма, не налага интубиране. Продължава да се прави оценка на състоянието му, защото при черепно-мозъчни травми се налага по-продължително наблюдение“, обясни д-р Димитров.
Другото дете е в тежко състояние с политравми, с опасност за живота, не е в кома, но е на апаратна вентилация. Децата са на 13 и 14 години.
Четирима от пострадалите при катастрофата между цистерна и джип в района на село Скравена, които са откарани в болница „Св. Анна“ след инцидента, са отказали болнично лечение след преглед снощи и са напуснали болницата, съобщиха от лечебното заведение. За днес на ранените са назначени контролни прегледи, за да се проследи състоянието им.
В понеделник са им направени всякакви изследвания, двама мъже са с лека степен на мозъчно сътресение, уточниха от лечебното заведение.

Print Friendly, PDF & Email