22.07.2024

Пентагонът получавал стотици съобщенияза НЛО всеки месец, броят им нараства

Службата за изследване на всички аномалии (AARO) на Пентагона съобщи, че получава стотици съобщения за неидентифицирани летящи обекти всеки месец, съобщи CNN. Според шефа на AARO Шон Къркпатрик, ако неговата служба е получила около 650 съобщения за НЛО през август 2022 г., до април 2023 г. този брой е нараснал до 800 на месец. Най-често неидентифицирани обекти се записват в зоната на военни съоръжения със затворено въздушно пространство. Той обяснява това с факта, че такива места използват по-чувствителни средства за наблюдение.

В около половината от случаите, според Къркпатрик, става дума за балони, отломки и други обикновени неща, които се бъркат с НЛО. Някои наблюдения може да са свързани с шпионски кораб, пуснат от потенциални противници на САЩ.

2-4% от съобщенията, които AARO получава, включват обекти, които всъщност имат аномални свойства – например, движещи се с необичайно високи скорости или имащи „неизвестна морфология“.

През септември беше съобщено, че Пентагонът е пуснал нов уебсайт, посветен на НЛО. Според представители на ведомството, там всеки ще може да види разсекретени снимки и видеозаписи на НЛО, придружени с коментари на специалисти от AARO.

Print Friendly, PDF & Email