23.07.2024

Пенсии на ръка в автобусна спирка

Пенсии от стара автобусна спирка. Такава е ситуацията в село Тимарево, където поради липсата на помещение за пощенски клон, отговорният служител е принуден да раздава пенсии на ръка и на открито.
“Опасно е наистина, но за в момента трябва да си изпълнявам задълженията, така че нямам друг вариант. Към момента не може да се намери удобна стая или удобно помещение, където да се помещаваме”, казва пощенският служител Мехмед Сюлейман.
С официално писмо е поискано помещение от кмета на община Хитирно и читалището в Тимарево, но отговор няма и вече втори месец хората получават пенсиите си на ръка в автобусната спирка, без охрана, тъй като полицията няма нарочен ангажимент за това и при всевъзможни атмосферни условия.
“Като научи, ще мине ще ни пребие, ще ни вземе парите, ние нищо не можем да направим”, не скрива опасенията си Филка Дойчева.
“Страшно, ама какво да правим, миналия месец така студено беше, аз се разболях”, допълва за ситуацията Анифе Зекерие.
Още през декември кметът на Тимарево е поискал от пощите да освободят помещението, в което се е помещавал клонът. В търсене на решение от проблема от “Български пощи” са поискали официално съдействие и от Областната администрация в Шумен.

Print Friendly, PDF & Email