09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Още техника иска община Карлово за разчистване на наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина

И вчера продължи дезинфекцията в домовете и дворовете на пострадалите от наводнението в Богдан, Каравелово и Слатина. Водата в цялата община Карлово все още е негодна за пиене и готвене, в селата непрекъснато се доставя минерална вода
Близо 120 машини от различен калибър работят за отстраняване на щетите, но остава необходимостта от допълнителна механизация. Затова и от Кризисния щаб призовават собственици на тежка, средна и малогабаритна техника да помогнат, ако имат възможност.
Вече са направени графиците, по които карловската фирма „Магистрали“ ще извозва учениците до града и утрешният първи учебен ден ще започне нормално, заяви зам.-кметът на Карлово Антон Минев.
Във всяко от 4-те училища, посещавано от децата от трите засегнати от наводненията села ще ги посрещнат с училищни комплекти.
„Всичките тези материали, които са необходими – тетрадки, химикали и всякакви други пособия, раници и т.н. се предоставят на приемните училища и на първия учебен ден те ще им бъдат раздадени. На някои вече са раздадени от фирми, които, частично, са проявили такова желание. Но на всички организирано ще бъде утре – първия учебен ден, в съответното приемно училище“, каза Антон Минев.
От вчера със заповед на кмета на общината Емил Кабаиванов се променя редът за предоставяне на храна на пострадалите. Тя ще се раздава за 3 дни напред, като това ще става по списък в кметствата на селата Богдан, Каравелово и Слатина. Изключение ще се прави за възрастни или трудно подвижни хора, на които ще се доставя по домовете.

Print Friendly, PDF & Email