01.03.2024

От „Възраждане” блокираха ГКПП-Кардам заради отхвърления референдум за за запазване на българския лев

За близо два часа от „Възраждане“ блокираха в събота работата на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Йовково” –село Кардам. Председателят на партията Костадин Костадинов обясни, че протестите ще продължат всяка седмица на различни места, без предварително уведомление.
Костадинов каза, че „не може да продължава системното закононарушение, не може да продължава гаврата с Конституцията, не може да продължава нарушаването на всички основни човешки права и свободи на нас – българите, в така наречената българска държава.“
„Видяхте, че тази седмица беше погазена Конституцията, волята на 604 хиляди българи за запазване на българския лев беше погазена. За пореден път ясно бяха показани истинските отношения на българските управляващи и на т. нар. конституционни съдии към нас българите и към българската Конституция”, допълни лидерът на „Възраждане“.
Причината за действията на „Възраждане“ е решението на Конституционния съд от четвъртък. То отхвърлио искането на 49 народни представители да бъде установена противоконституционност на решението на парламента, който не допусна произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 година ДТ.

Print Friendly, PDF & Email