24.02.2024

Откриха жив Кристиан Ацу в Хатай

Ганайският национал и бивш полузащитник на Нюкасъл Кристиан Ацу е бил намерен жив сред развалините след силното земетресение, което взе живота на повече от 5000 души в Турция и съседна Сирия, съобщи посланикът на Гана в Турция.
31-годишният Ацу се присъедини към представителя на Суперлигата Хатайспор през септември, базиран в южната провинция Хатай близо до епицентъра на огромното земетресение в понеделник.
„Имам добри новини. Току-що получавам информация от президента на Ганайската футболна асоциация, че Кристиан Ацу е бил намерен жив в Хатай“, заяви Франциска Ашиетей-Одунтон за базираното в Акра Asaase Radio, позовавайки се на местна асоциация на ганайската общност. Посланикът не даде допълнителна информация за състоянието на играча.
По-рано, вицепрезидентът на Хатайспор Мустафа Йозат сподели за стрийминг канала Play Spor, че Ацу продължава да бъде сред развалините и се опитва да се измъкне. Ацу изкара пет сезона в Нюкасъл след първоначален престой под наем, преди да напусне в посока Саудитска Арабия през 2021. „Молим се за ганайския национал Кристиан Ацу и жертвите на земетресението в Турция и Сирия“, написаха от Ганайската футболна федерация в Туитър. /БГНЕС

Print Friendly, PDF & Email