02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Осъдиха Бензема за изнудването на съотборник

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема беше признат за виновен в съучастие в опит за изнудване на бившия си съотборник в националния тим на Франция Матийо Валбуена през 2015 г. Той е осъден на 1 година затвор условно и глоба в размер на 75 000 евро. Отделно голмайсторът трябва да плати 80 000 евро обезщетение на самия Валбуена.
През 2015-а година Валбуена занася телефона си в сервиз, където иска съдържанието от него да бъде прехвърлено на нов апарат. Докато работел върху това, служителят вижда в телефона запис как футболистът прави секс. Той успява да го изтегли. После някой се свързва с Валбуена, искайки пари, за да не стане записът публично достояние. На по-късен етап Бензема споделя пред съотборника си, че познава тези хора и може да му съдейства всичко да протече гладко.
Бензема така и не се появи по време на делото миналия месец, а беше представляван от адвокат. По принцип прокуратурата настояваше за 10-месечна условна присъда. По закон пък максимално тя можеше да бъде 5 години ефективно и 90 000 евро глоба.
Ето какво разказва Валбуена:
„За първи път получих обаждане на 15 юни. Човекът се обади 4-5 пъти, но не се представи. Каза, че трябва да изпратя доверен човек в Дубай. Веднага сигнализирах полицията. Изобщо не съм си и помислял да се договарям нещо с тези хора. Имам принципи, от които не отстъпвам. Обясних на полицията какво се е случило и подадох жалба, но този човек продължи да ме притеснява. В един момент казах на човека – това е моят имейл, докажи ми, че имаш видео или дори само клипче. Така и не получих нищо. Това беше идея на полицията.
На 4 октомври имах среща с разследващите, за да получа новини. Тогава ми казаха, че вероятно на лагера на националния отбор, който започваше на следващия ден, някой ще се свърже с мен. Така се и случи. Карим дойде при мен и ми каза, че трябва да поговорим. С Бензема сме колеги. Не сме най-добрите приятели, но нямаме проблеми един с друг. Карим ми каза за видеото и веднага се сетих за това, което ми бяха казали от полицията. Той ми предложи да ме срещне с негов приятел, на когото има доверие и който може да уреди нещата. Не съм толкова глупав и първо му казах, че му благодаря за предупрежденито, но бях наясно, че едва ли ще иска да се срещна с някого просто така. Той не говори за пари, но твърдо настояваше да се срещна с онзи човек. Повече от разочарован съм, защото това е липса на уважение. Накрая Карим ме попита какво да прави и дали да даде номера ми на този човек, или да ми даде неговия. Отказах и двете опции”.
Бензема беше задържан скоро след това, а после стана ясно, че в схемата са още четирима души. Заради тези разкрития нападателят не беше викан в националния тим за следващите 6 години. Наскоро президентът на френската федерация увери, че изходът на делото няма да повлияе върху бъдещото участие на футболиста в отбора на Дидие Дешан.

Print Friendly, PDF & Email