27.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Организациите на БСП номинираха кандидати за депутати

Народният представител Иван Иванов отново предпочетен за пореден мандат
Основните партийни организации приключиха с номинациите на кандидати за депутати в новия парламент.
„Всички наши 84 организации предложиха най-достойните според техните виждания за народни представители. На заседание Пленумът на БСП Шумен ще разгледа и обобщи протоколите от проведените събрания“, заяви за „Добруджанска трибуна“ медийният секретар на общинската организация Лили Петрова.
Депутатът Иван Иванов е с най-много номинации. Следват областният и общински председател на БСП Веселин Пенчев, общинските съветници д-р Валентин Петров, Иван Йонков, Лили Петрова, новият председател на жените социалистки Евгения Леополдова.
В другите 9 общини на областта също са приключили събранията на партийните организации с цел номиниране.
По график до края на януари трябва да се проведат всички общински конференции на БСП за утвърждаване на кандидатите.
До 7 февруари Областният съвет на социалистите ще подреди листите според критериите на партията и ще бъдат изпратени в Националния съвет на БСП. Тук ще бъде определен водачът на листата за Шуменска област, уточни Петрова.
Събранията на местните организации са били проведени при строго спазване на противоепидемичните мерки. Част от тях са били присъствени но при условия, че се спазва необходимата дистанция между участниците. Някои структури са приемали номинации по телефона.

Print Friendly, PDF & Email