19.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Олимпия (Шумен) продължава с ударната селекция от Грузия

Олимпия(Шумен) обяви трансфера на грузинската вратарка Ека Табагари за поредното четвърто ново попълнение през зимната пауза.
Ека Табагари подписа двугодишен договор с шуменския футболен клуб и има амбицията да подпомогне за успешното представяне в пролетният дял на Държавното първенство по футбол за жени. Грузинската национална вратарка изрази амбиция и удовлетворение, след като официално се присъедини към тима, воден от треньорката Албена Тодорова. Ека Табагари е на 19 години и е висока 1,85 м. Започва да играе футбол в грузинския футболен отбор „Зарзма“ където игра 2 години.
След това преминава в отбора на „Кхоби Колхети“ и помогна тима да завърши на третото място в изминалото първенство и да спечели Купата „Аджара“. Ека Табагари записва много участия като несменяема титулярка с националните гарнитури на Грузия за девойки до 17 и до 19 години и скоро получава повиквателна и за женския национален отбор. Ръководството на ФК“Олимпия“(Шумен) приветства Ека Табагари за включването й в отбора и й пожелава здраве, много голове и много успехи с червено-белите цветове през пролетният дял от Държавното първенство по футбол за жени.

Print Friendly, PDF & Email