23.07.2024

Община Шумен осигурява чували и ръкавици за почистването

Община Шумен приканва гражданите да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе тази събота, 16 септември. Мащабната доброволческа инициатива e под надслов „Готови сме!“ и цели да изгради обществена чувствителност по въпросите за опазването на околната среда.
В Шумен ще се почистват замърсени места по Шуменското плато, стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“, районът около паметника и информационния център към паметника, местата за отдих, пътеките на „Горското училище“ и „Горския лабиринт“, заслоните „Теменуга“ и „Детелина“, както и пътят към пещера „Бисерна“.
Желаещите да участват в кампанията, могат да получат материали за почистване. Община Шумен организира три пункта за раздаване на чували и ръкавици в съботния ден:
Паркинг зад Община Шумен – от 9.30 часа до 10.00 часа;
Информационен център на ПП „Шуменско плато“ до паметника „Създатели на българската държава“ – от 9.00 часа до 10.00 часа;
Паркинг до Стария град – от 10.00 до 12.00 часа.
Пълните чували трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци или в близост до пътя. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от общинското предприятие по чистотата.

Print Friendly, PDF & Email