23.07.2024

Община Крушари се включва в Националната кампания „Да изчистим България заедно“

Община Крушари ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group – най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.
За 11-та поредна година „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.
Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под наслов „ГОТОВИ СМЕ“. Тя е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.
Денят на голямото почистване, в което се включва и Община Крушари е 16 септември (събота) 2023 г.
В тази връзка Община Крушари призовава своите жители, да почистят междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки, места за обществено ползване. Ръководствата на учебните заведения, институции и фирми също могат да заявят своето участие с избран от тях участък за почистване.
Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.
Извозването на отпадъците ще се извършва от Община Крушари.
Заедно можем повече! Нека живеем в едно по-чисто и приветливо място!

Print Friendly, PDF & Email