09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Община Добрич ще кандидатства за изграждане на довеждаща инфраструктура за бъдещ Индустриален парк

Община град Добрич подготвя процедура за кандидатстване за изграждане на довеждаща инфраструктура за бъдещ Индустриален парк Добрич. Това съобщи зам.-кметът с ресор „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“ Росица Йорданова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Кандидатстването ще е по Националния план за възстановяване и развитие.
През юни минлата година общината стартира инициатива за проучване на процедура за регистрация на Индустриален парк Добрич. Той ще бъде изграден на терена на бившите казарми. Целта на това начинание е да се подпомогне икономическия растеж на града и региона чрез осигуряване на трудова заетост и устойчив бизнес.
Чрез Регионалната програма за осигуряване на трудова заетост са създадени в Добрич временни работни места на трайно безработни лица, като са инвестирани 50 144 лв. Инвестирани са над 2 636 хил. лв. за развитието на 34 спортни клуба в града, в които се развиват 20 вида спорт.
До средата на следващата година трябва да приключи обновяването на една от двете концертни зали в града – Концертна зала „Добрич“, известна още като Органова зала. 10 декември 2023 г. е крайният срок за обновяване и на Огледална зала „Нели Божкова“.
По Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност само за 2 години са реализирани 21 проекта на обща стойност над 48 000 лв. От тази година бюджетът на Програмата е завишен, което увеличава максималния размер за проект до 3 000 лв.
Подробна информация за тези и други дейности, които ръководи Дирекцията, е публикувана на сайта на общината в следния линк.

Print Friendly, PDF & Email