27.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Община Добрич продължава на финала на Националния конкурс „Нестле за Живей Активно!“

В първия етап повече от 22 общини сa се присъединили със свои събития и инициативи към кампанията за насърчаване на активния начин на живот в периода септември – октомври 2020 г. Във втория етап общините представиха свои проекти, с които създават условия за устойчива подкрепа на масовия спорт и физическите занимания на открито.
Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово ще имат възможност да представят публично (онлайн) своите проекти и да се борят за финансиране от 20 000 лв., предоставено от компанията „Нестле“. Финалистите са избрани по предварително изпратени критерии от жури в състав: Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта, Мария Яровая, представител на НСОРБ,  волейболистът Евгени Иванов-Пушката и неговата съпруга Маруся Иванова, които са дългогодишни посланици на инициативата, Мария Тодорова, юрист на Нестле България.
За втора поредна година Конкурсът финансира проекти, насочени към подобряване ежедневието на жителите в съответната община и насърчаване здравословния начин на живот, ползата от движение и правилното хранене.
Общината-победител  ще бъде обявена  на 28 януари.

Print Friendly, PDF & Email