24.07.2024

Община Балчик показва устойчивост в изпълнението на проекти

Поредното събитие за популяризиране на значението на европейското териториално сътрудничество, както и постиженията на сътрудничеството между България и Румъния се проведе миналата седмица в Балчик. По крайбрежната алея представители на двете страни управляваха велосипеди и се забавляваха. Младите хора имаха възможност да научат повече за постигнатото от съседните държави в областта на кооперирането за съвместни инициативи. Една от тях е закупуването на велосипеди за ползване от местната общност и туристите в Балчик, както и цялостното обновяване на крайбрежната алея.
Представителите на Регионалния офис за трансгранично сътрудничество изразиха задоволство от постигнатата устойчивост на изпълняваните от местната администрация проекти.
С концерта в село Стражица започна тридневният тур на Петя Панева и Митко Денев в община Балчик. Поредицата от концертни изяви в Стражица, а след това в Гурково и Оброчище са в резултат на проекта “Доставка на мобилни сценични подиуми за културни мероприятия с цел развитие и усъвършенстване на фестивалния туризъм в община Балчик“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.
Благодарение на този проект, вече в трите села имат сценични подиуми, озвучителна апаратура и осветление. ДТ

Print Friendly, PDF & Email