02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Обучителен семинар за строителни фирми


Семинар за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват достатъчно знания и опит в тази сфера ще се проведе в Шумен на 29 септември в хотел „Замъка“.
В обучението ще бъдат представени строителните поръчки, възлагани от Община Шумен в последните 2 години, както и планираните за 2021 строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро, така че желаещите фирми да имат достатъчно време да се подготвят за тях. В практическата част ще бъде демонстрирана стъпка по стъпка работата с електронната система ЦАИС-ЕОП и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея. Експерт-юрист по ЗОП ще обърне внимание на важни теми относно правилната подготовка и най-често срещаните проблеми при кандидатстване в обществени поръчки.
Строителните поръчки от публични възложители дават добра възможност на местните фирми да заработят с нов клиент, но безспорно подготовката на успешна оферта е труден процес. По-малките фирми срещат затруднения да разчетат езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своето предложение, тъй като изискванията в публичния сектор нямат нищо общо с частните сделки. През 2020 се въведе и нова електронна система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП, която затруднява по-неопитните участници.
Поканени са за участие фирми от цялата област – обучението е специално за строителни фирми, но желаещи от други сектори също могат да се включат.
Освен в Шумен, обучения ще се проведат в Русе, Варна и Велико Търново.
Обучението е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на office@tender-service.bg или 0894 649 501. Ще бъде възможно и онлайн включване през платформата Zoom.
Семинарът се ще се проведе в хотел „Замъка“ на ул. „Васил Левски“ №17 от 10.00 до 17.30 часа.
Проектът се реализира от платформата tender-service.bg. Повече информация тук: https://www.tender-service.bg/ABF-project-2021

Print Friendly, PDF & Email