24.07.2024

Обстановката в Добричка област се нормализира, но бавно

Продължава разчистването в област Добрич на паднали клони и дървета. В понеделник все още има села без вода и ток, съобщават от областната администрация.
Към 13.30 часа екипи на всички дружества и институции продължават да работят по възстановяване на нормалния живот и отстраняване на щетите, нанесени по инфраструктурата от силния вятър. Продължават да се разчистват и отстраняват паднали клони и дървета в град Добрич, село Камен бряг, община Каварна, и село Тюленово, община Шабла.
Все още е прекъснато електрозахранването в селата Владимирово и Бенковски. Като цяло електроподаването в община Добричка и село Генерал Колево е възстановено, както и в селата Градини и Сноп, община Генерал Тошево.
От „ВиК Добрич“ информират, че всички села към помпена станция Минково нямат водоподаване: с. Ген. Колево, с. Царевец, с. Ст. Караджа, с. Росеново, с. Овчарово, с. Сливница, с. Ломница. Няма водоподаване и към селата от община Добричка с. Миладиновци, с. Ловчанци, с. Полковник Иваново, с. Житница, с. Дончево, с. Опанец, с. Тянево. Помпена станция „Приморци”, която захранва Добрич, има ел. захранване, постепенно се нормализира водоподаването.
Пътищата от републиканската пътна мрежа в областта са проходими при зимни условия. Машини и техника почистват и опесъчават пътната настилка. Затворен е пътятДобрич-Варна за почистване от паднали дървета и клони. Междуградският транспорт се пренасочва през курорта „Албена”. ДТ

Print Friendly, PDF & Email