22.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Областният съвет на БСП Добрич подреди листата на кандидатите за народни представители

На първото си присъствено заседание, при спазване на противоепидемичните мерки, Областният съвет на БСП в Добрич избра за свой председател Румен Мунтянов – зам.-кмет на община Ген. Тошево, който беше единственото предложение. С явно гласуване беше подредена и листата на партията на кандидатите за народни представители за парламентарните избори на 4 април в Добричкия изборен район. Този начин на гласуване бе одобрен след обсъждане, в което са оформи позицията всеки представител на община да посочи кандидат от първата шестица на листите, подредени от общинските конференции. Листата, с която БСП в Добричка област, отива на избори, е следната: 1 – Мая Димитрова, председател на Общинския съвет на БСП-Добрич, и досегашен областен председател, 2 – Даниел Петков – народен представител от Добричкия регион, 3 – гражданска или коалиционна квота, 4 – Румен Мунтянов – зам.-кмет на община Ген.Тошево, 5 – Пламен Желязков – бивш народен представител от БСП от Добричка област, от Тервел, 6 – Сияна Фудулова – бивш народен представител от БСП от Добричка област, от Балчик, 7 – Здравко Здравков – общински съветник и председател на БСП в община Крушари, 8 – гражданска или коалиционна квота, 9 – Георги Събев – кмет на село Кардам, община Ген. Тошево, 10 – Боян Саркизов – общински съветник от БСП в Добрич, 11 – Галин Стоянов Господинов – от БСП-Добрич. 12 – гражданска или коалиционна квота. Листата предстои да бъде утвърдена от Националния съвет на БСП.
Областният съвет реши да излезе с позиция по повод оставката на Нина Ставрева, която беше кмет на община Каварна, избрана от БСП, през предишния мандат, като председател на Общинския съвет на БСП-Каварна, и напускането й на партията.
На заседанието на Областния съвет присъства и отговорникът от Изпълнителното бюро на партията – нардният представител от Шумен Иван Иванов.

Print Friendly, PDF & Email