18.06.2024

Обвиненият за жестокото убийство на 49-годишния Кирил Русев, Петър Александров остава в ареста

Петър Александров – синът на бившия финансов министър Стоян Александров и собственикът на погребална фирма Александър Кинов остават за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Двамата са обвинени, че заради неуредени финансови отношения, са отвлекли, измъчвали и убили 49-годишния Кирил Русев. 

Определението на съда е окончателно.

Припомняме, че неуредени финансови взаимоотношения са в основата на убийството в София, за което обвиняеми са синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров –  Петър, и Александър Кинов, собственик на погребална агенция.

Мъжът, който е дължал на двамата пари, е бил отвлечен, измъчван и след това застрелян, а двамата извършители са били задържани по-малко от два часа след подаване на сигнала за изчезването му, каза директорът на СДВР Любомир Николов:

„Разплитането на случая тръгна от преминаване на държавната граница на двете лица в посока Сърбия в деня, в който ние предполагахме, че е извършено убийството и бързото им в последствие прибиране за по-малко от час и 20 минути през Гранично-пропускателен пункт „Стрезимировци“. Само бързите действия на нашите служители предотвратиха укриването на трупа, който беше намерен, подготвен за кремация в морга, наета от единия от извършителите“.

Print Friendly, PDF & Email