27.05.2024

Нови детски площадки ще бъдат изградени във Варна

Благоустрояването на междублокови пространства и изграждането на детски площадки са сред акцентите в тазгодишната капиталова програма на Община Варна.
Проекторамката на документа беше одобрена на заседание на ПК „Благоустройство и комунални дейности“ към ОбС-Варна.
Сред големите обекти, включени в програмата, е обновяването на пространството в обхвата на бул. „Владислав Варненчик“ , ул. „Радост“, ул. „Милосърдие“, ул. „Йордан Йовков“, ул. „Хан Кубрат“, ул. „Фантазия „, по плана на район „Младост“.
Община Варна планира да подобри състоянието на Ботевата градинка, както и карето между бул. „Чаталджа“, ул. „Селиолу“, ул. „Ген. Колев“ и ул. „Илинден“.
Нов облик предстои да придобие и мястото между ул. „Братя Бъкстон“, бул. „Чаталджа“, ул. „Уилям Гладстон“ и ул. „Черна“. В плановете за обновяване фигурира също територията между ул. „Драва Соболч“, ул. „Драва Чех“, ул. „Цар Асен I-ви“ и ул. „Печ“.
Във фокуса на общинската администрация е и изграждането на детски площадки. Предвижда се нови съоръжения за децата да има ул. „Зюмбюл“ – зад блок 4, на ул. „Прилеп“ – до блок 1, ул. „Ружа“ – до бл. 10. Благоустрояването на пространството на ул.“Морска сирена“, между бл. 24 и бл. 25, също е включено в програмата. Заложено и проектиране на детска площадка в двора на НЧ „Просвета 1927“ в кв. „Виница“.
Капиталовата програма във функция „БКС“ за тази година e в размер на 177,6 млн. лева. За основен ремонт/рехабилитация на пътна мрежа, пътни трасета, артерии, алеи и други обекти по инфраструктурата са заделени 126,2 млн. лева.
На вчерашното заседание съветниците приеха и план-сметка „Чистота“ за тази година. Бюджетът по това перо е в размер на 44,5 млн. лева. Очакваните приходи от таксата за битови отпадъци са в размер на 37 млн. лева.

Print Friendly, PDF & Email