24.02.2024

Новият посланик на Франция посети Варна

Представителите на посолството проявиха интерес към възможностите за изграждане на АМ „Хемус“
Кметът на Варна Иван Портних, посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер и Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и Франция/Снимка: Община Варна
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер. На разговорите присъстваха Жером Кел – аташе по политическите въпроси в посолството, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и Франция, и Милена Ангелова – директор на Алианс Франсез във Варна. Това е първо посещение на дипломата в морския град.
По време на срещата кметът запозна своите гости с важните за града проекти – икономическата зона, развитието на транспортната инфраструктура, като подчерта, че политическата и икономическата нестабилност в държавата, както липсата на договорени оперативни програми, се отразяват негативно върху развитието на града. Представителите на посолството проявиха интерес към възможностите за изграждане на АМ „Хемус“, както и по теми, свързани с образованието и реализацията на младите хора и международното сътрудничеството с градове от региона. Н. Пр. Жоел Мейер посочи, че вероятно скоро ще има нужда от нови места във Варна за Алианс Франсез и за Международното френско училище „Шарл Перо“.

Print Friendly, PDF & Email