22.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Новият посланик на Франция посети Варна

Представителите на посолството проявиха интерес към възможностите за изграждане на АМ „Хемус“
Кметът на Варна Иван Портних, посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер и Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и Франция/Снимка: Община Варна
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер. На разговорите присъстваха Жером Кел – аташе по политическите въпроси в посолството, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и Франция, и Милена Ангелова – директор на Алианс Франсез във Варна. Това е първо посещение на дипломата в морския град.
По време на срещата кметът запозна своите гости с важните за града проекти – икономическата зона, развитието на транспортната инфраструктура, като подчерта, че политическата и икономическата нестабилност в държавата, както липсата на договорени оперативни програми, се отразяват негативно върху развитието на града. Представителите на посолството проявиха интерес към възможностите за изграждане на АМ „Хемус“, както и по теми, свързани с образованието и реализацията на младите хора и международното сътрудничеството с градове от региона. Н. Пр. Жоел Мейер посочи, че вероятно скоро ще има нужда от нови места във Варна за Алианс Франсез и за Международното френско училище „Шарл Перо“.

Print Friendly, PDF & Email