07.12.2023

Новите стари кметове на Добрич, Балчик и Каварна продължават с текущите ангажименти

„Най-важното е, че продължаваме да работим за Добрич и не се връщаме към стария порочен модел. Първото нещо, което ще направим заедно, е да започнем дългоочаквания ремонт на центъра. Благодаря на всички колеги, че проведохме една позитивна кампания. За съжаление нашите опоненти водиха изцяло черна кампания.
Успяхме да победим с хората на Добрич. Те разбират и осъзнават какво се реално се случва, няма такова затъмнение, както преди години., мисля, че всички имат информиран избор”, заяви кметът на Добрич, трети мандат, Йордан Йорданов, като благодари на всички, които са гласували. ОИК-Добрич, излезе с решение и обяви за новоизбран кмет на община град Добрич Йордан Йорданов. Окончателните резултати показват, че той е получил 9071 гласа – 50.72% от гласувалите на втория тур. Кандидатът на ГЕРБ, Красимир Николов, получава 8055 гласа – 45.04% от гласовете. С „Не подкрепям никого” в Добрич са гласували- 4.25%.
„Нямам кой знае какви нови задачи, в общината има планирани неща, продължаваме напред. Благодаря на всички, гласували за мен в община Балчик, че не ме уволниха. Има доста планирани дейности – благоустрояване, инвестиции и развитие”, каза Николай Ангелов, който започва делово петия си мандат като кмет..По данни на Централната избирателна комисия, Ангелов получава 3909 гласа, което е 68,29% от отишлите до урните. Опонентът му Парсек Салбашян (коалиция „ПП – ДБ”) е получил 1669 гласа -29,16%. 146 от избирателите са гласували с „Не подкрепям никого”.
„Спечели народът на Каварна в борбата неравна с помощта на честните хора. Благодаря на всички, които гласуваха за бъдещото развитие на общината. Чака ни много работа и заедно всички ще успеем за нашите деца и внуци. Каварна заслужава и иска развитие и свое място сред европейските градове. Градим града с доверие и стил!”, написа във фейсбук страницата си новият кмет на крайморската община за втори мандат Елена Балтаджиева. По данни на ОИК-Каварна, за Елена Балтаджиева са гласували 60.85% или 3318 жители на община Каварна Втори с 37.10% е Цонко Цонев.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email