18.06.2024

Нова група в Училището за бременни

Олга и Христо Христови очакват първото си детенце. За да бъдат максимално подготвени за големия ден, а и след това, посещават група в Училището за бременни към Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен. Научили за групата от социалните мрежи.
“Много е полезна групата и като цяло обстановката е много приятна. Това, което на мен ми харесва, освен че има полезна информация, е че се завързват контакти с други бъдещи майки и можем да си бъдем полезни една с друга, не само по време на бременността, а и след това”, каза бъдещата майка Олга Христова.
Все повече се засилва и интересът на бъдещите татковци към Училището за бременни.
“Надявам се да науча много интересни работи, за да мога да бъда полезен на жена си, когато настъпи моментът. Всеки има какво да научи, няма значение, че само жената носи детето. Мъжът също е отговорен за това дете”, сподели впечатления съпругът на Олга, Христо Христов.
Това е седемдесет и седмата по ред група в Училището за бременни, която Комплексът провежда от 2016 година насам.
“Изключително популярно е Училището за бременни, всичко което се случва през високата обратна връзка, която получаваме от преминалите вече майки, за ползите, които имат в Училището за бременни, насочени към подготовката за раждането, психоемоционалните преживявания, които преминават и приятелствата, които създават в училището за бременни. Всички, които се събират в училището, след това остават в приятелски връзки и споделяне на родителството във времето”, каза Диана Нинчева, която води обучението на бъдещите майки и татковци.
В седемдесет и седмата група на Училището за бременни, участие вземат 12 бъдещи майки и към момента – един бъдещ татко. Близо 1000 жени са преминали обучение как да посрещнат и да се грижат за своето новородено.

Print Friendly, PDF & Email