27.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Не е голям интересът към демонстрационното гласуване

Не е голям интересът на гражданите има след третия ден от демонстрационното гласуване с демоверсия на машините за вот на изборите на 2 октомври, разположени в на град Добрич, отчитат служителите на общината, които ги провеждат. Машините са разположени в два пункта – в сградата на пощата и в бившия Партиен дом”.  „В тази сграда гражданите влизат за Бюрото по труда и за плащане на местни данъци и такси, но на ден минават неповече от 15-20 души. Възрастните хора откликват и се интересуват повече. Някои казват, че идват, за да си припомнят гласуването, защото вече са давали вота си, други идват, за да разберат как точно трябва да се гласува с машините По-младите  заявяват, че  познават процедурата и нямат нужда от припомняне. Една част от възрастните хора изпитват страх от машината, други идват, за да се научат”, казва Красимира Кралева от общината в Добрич..Тя дапълва, че голяма част от хората са с нагласа да гласуват.
В пункта до пощата гласуват пробно  дневно по около 40 души,
Демонстрациите по пробно гласуване в Добрич продължат до 28 септември и на двата пункта в града. Времето е от 8,30 до 16 часа.
Демонстрационно гласуване се провежда и във всички общини на областта.
В Добричка община е от 19 до 23 септември в различни населени места, община Генерал Тошево – от 20 до 28 септември,община Тервел – от 14 до 23 септември,
община Балчик – от  13 до 23 септември,
община Каварна – на 17 и 24 септември,
община Шабла  – от 15 до 26 септември,
община Крушари – от 14 до 23 септември.
„Тази година разчитаме на помощта на общините за демонстрационните гласувания. Затова проведофме обучение с техни специалисти” – кадз председателят на Районната избирателна комисия-Добрич, Цонка Велкова. За Добричка област има 11 машини за пробно гласуване.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email