20.04.2024

Небезизвестните братя Павлови отново в сблъсък с институциите

Не за първи път се чуват имената на Генерал Тошевските братя Иван и Илко Павлови. На пръв поглед нормални бизнесмени които в годините са натрупали милиони от обработка на земя в землищата на община Ген. Тошево, и заедно със забогатяването са спечелили и солидни връзки, по етажите на властта.
Тази същата власт е довела до такова замъгляване на съзнанието, че започват да се чувстват недосегаеми. Точно този казус и най-вече последните събития от изминала седмица, ще засегнем в единия от многото материали които ще напишем в нашата медия.
Преди да започнем ще припомним по-значимите сътворения на Тошевските братя назад в годините.
Братята Иван и Илко Павлови купуват имот в „Малката Яйла“ през 1996 г. за 54 хиляди сегашни лева.
Много преди това на мястото е имало малка рибарска хижа. С обяснението, че правят реставрация на несъществуващата хижа, двамата братя построяват огромно бетонно чудовище на 4 етажа, а бетонът се налива през нощта, точно преди изборите през 2013 г. Още на сутринта тогавашният кмет на град Каварна Цонко Цонев спира строежа и започва битката за премахването му.
За същият строеж Цонев държи да бъде съборен, тъй като за него е нямало нито скици, нито разрешителни.
До добрата развръзка се стигна и благодарение на силният граждански натиск, който се координираше през групата Свободен Камен бряг.
Братята Павлови за заставени да премахнат бетона и да върнат стария облик на място на което е започнал незаконния строеж.
Няколко години след този случай Тошевските братя отново влизат в полезрението на медии и обществеността. Отново с нещо което не отговаря на нормално и трезво мислещите хора.
Унищожено е място за гнездене на големи корморани по Северното Черноморие
При мониторинг на водолюбиви птици в района на Дуранкулашкото езеро на 6 май 2020 г. екип на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) е установил, че гнездовата колония на големите корморани на Дуранкулашкото езеро е напълно унищожена.
Според местни хора сечта е извършена в първата половина на месец април – в разгара на гнездовия сезон на този вид. Още в началото на месец Март, 180 двойки корморани са се загнездели там и са снесли яйца в защитеното място. Месец по-късно при отрязването на дърветата с гнездата са били унищожени а стотици яйца в напреднал стадий на инкубация и вече излюпени малки са изчезнали. Видът е предмет на опазване в Дуранкулашкото езеро, и се следи ежегодно.
Сечта отново като изливането на бетон е без разрешение от съответните органи и никакъв надзор от страна на горско стопанство и БДЗП.
Наказание отново няма за Иван и Илко Павлови.
Стигаме го последните събития разтърсили обществеността но този път в град Добрич.
Както се знае децата на Павлови са новите собственици на една от емблемите в Добрич, хотел „България“.
Оценен от вещи лица през Февруари 2023г. за 3 998 700 лева, той става притежание на „Хотел България“ ЕООД, като сделката е сключена на 12 април, но е вписана в Търговския регистър на 20 април 2023 г., показва справка в него.
Отново всичко е нормално на първо четене. Имат пари и си ги харчат както си искат. Но не е точно така.
Със закупуването на хотел „България“, или не са знаели или се правят на приятно разсеяни, че има и други съсобственици в пределите на големия имот. Ето този казус стана ябълката на раздора през изминалата седмица, който едва не отне живота на един нищо не подозиращ работещ в пределите на комплекса.
История която започва отново с погазване на законите в държавата, самоуправство и нагло поведение от страна на Илко Павлов.
За няколко дни, бяха поставени бариери, бяха излети кубици бетон, бяха положени електрически кабели и забележете без нито един проект, разрешително от съответните органи и съгласуване.
По информация на запознати в хотела се извършват огромни реконструкции, премахване на стени, обединяване на стаи и ред други, без нито едно разрешително за строеж или проектиране.
От направената от нас справка в община Добрич беше потвърдено същото горе споменато.
Напрежението ескалира когато от Ген. Тошево и близките села бяха докарани под конвой с автобус, хора които да провокират съсобствениците на комплекса явно да се стигне до безредици.
Наложи се намесата на целия наличен състав на полицията в Добрич, за да не се стигне го саморазправа. Наглостта на наетите за по 50 лева(по думи на част от трудно говорещите български език) наемници продължи със закани и към журналисти от различни медии.
Вечер се пали огън, който задимява не само паркинга на хотела а и блоковете който се намира в непосредствена близост до него.
Превръщат паркинга който е емблема за центъра на Добрич в треторазрядно гето.
Черешката на тортата бе сложена в слънчевия 30-ти Март когато „Павлови груп“ си спретнаха „Добруджански събор“ на паркинга на хотела.
Кебапчета и бира на корем под звуците на народна музика. Едно нещо само не можаха да изпълнят Павлови, и то е обещаното от тях дране на прасета да се случи докато се пекат мръвките по скарите.
Ясно става че предупредени от предния ден в последната секунда кетъринг фирма предостави всичко нужно по безплатната гощавка.
Отново искам да отбележа, че няма издадено разрешение за събитие от този вид, няма съгласуване с полиция, пожарна, бърза помощ, та даже и ПРОФОН и МЮЗИК АУТОР за музикалната част.
Благодарение на намесата на БАБХ и полицията, се предотврати дране на прасета в центъра на града.
Е в Добрич стана ясно че не са толкова гладни и очакваните тълпи са били на друго място на което им е било по-приятно.
Събора с надяждане с кебапчето събра не повече от 50 души, от които по-голямата част роднини на Илко и Иван Павлови. По-скоро заприлича на родова среща от колкото на събиране с цел провокация.
Какво ще се случи с казуса „Хотел България“ ще следим изкъсо, и ще информираме обществеността какъвто и да е крайния резултат.

Print Friendly, PDF & Email