08.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Неправоспособен водач от Нови пазар шофирал докато е в карантина

 41-годишен неправоспособен водач от Нови пазар, който бил зад волана на нерегистриран по надлежния ред автомобил бил установен да шофира два пъти в следобедните часове вчера на различни места в област Шумен докато бил поставен под карантина. Около 15:30 часа вчера в село Браничево полицейски служители спрели за проверка водач на лек автомобил Рено „Туинго“ с плевенски табели. Зад волана бил 41-годишен мъж от Нови пазар. Не представил свидетелство за управление, след справка станало ясно, че е неправоспособен. Изяснено било, че табелите на автомобила били предназначени за Фолксваген „Пасат“, който бил с прекратена регистрация, а реното не било регистрирано по надлежния ред. Табелите били иззети. Образувано е досъдебно производство за извършено по чл. 345 ал. 1 и 2 от НК престъпление.
Около 18:50 край Нови пазар полицейски екип спрял за проверка водач на Рено „Туинго“ , който бил без регистрационни табели. Автомобилът бил управляван от 41-годишен мъж от Нови пазар. Изяснено било, че това е неправоспособният водач, спрян за проверка в село Браничево по-рано през деня. Освен, че шофира без книжка и бил зад волана на нерегистрирано превозно средство станало ясно, че е поставен под карантина от РЗИ от 10 април и няма право да напуска жилището си на ул. “Янаки Вергиев“ в Нови пазар. Регистриран е заявителски материал за извършено престъпление по чл. 355ал, 1 от НК. За управление на нерегистрирано по надлежния ред превозно средство е образувано досъдебно производство.
Около 22:30 часа в село Сини вир полицейски екип от РУ- Каолиново спрял за проверка водач на лек автомобил Форд „Фиеста“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 33-годишен мъж от Шумен. Не представил свидетелство за управление, а след извършената справка било изяснено, че е неправоспособен. Установено било, че фордът бил с прекратена регистрация, а номерата  били предназначени за лек автомобил Фолксваген „Пасат“. Табелите били иззети, за извършено престъпление по чл. 345 ал. 1 от НК е започната проверка.
29-годишна жена от Шумен била задържана в полицейския арест за грубо нарушаване на обществения ред. Малко след 10 часа вчера охранител на автогарата в града подал сигнал в дежурната част на полицейското управление, че жена във видимо нетрезво състояние му отправила обидни думи. Причина за това станала забележка на охранителя, който я помолил да напусне закусвалня, където жената се държала непристойно. Нанесла му удар с крак в областта на корема и му отправила нецензурни думи. Обидите към него продължили и в присъствието на полицейския екип, който пристигнал на място. Изяснена била самоличността на жената. За грубо нарушаване на обществения ред й бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Задържана била за срок до 24 часа в полицейското управление.
Около 12:20 часа вчера до село Струйно 32-годишен мъж, който бил зад волана на лек автомобил Мерцедес Ц 180 с разградска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в насрещно движещия се лек автомобил Дачия „Сандеро“ с варненска регистрация с водач 26-годишна жена от Шумен. След удара 26-годишната жена била откарана в МБАЛ- Шумен, където след преглед е настанена в отделението по ортопедия и травматология с комоцио и фрактура на кост на десен глезен. Пътниците от мерцедеса 36-годишен мъж и 32-годишна жена от село Вазово са откарани и настанени за лечение в шуменската болница. Мъжът е с фрактура на тазова кост , фрактури на девето ребро вдясно и шиен прешлен, а жената с травма в корема. Водачът на мерцедеса, другите двама пътници и дете на 7 години са невредими. Образувано е досъдебно производство.

Print Friendly, PDF & Email