09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Немски журналисти: Албена има огромен потенциал за повече гости от Германия

„Ваканционно селище „Албена“ все още не е толкова добре познато сред немските туристи, търсещи дестинация за лятна, СПА или спортна ваканция. Затова със своите природни дадености, доброто си управление и отношение към гостите, курортът има огромен потенциал за разширяване на позициите си на родния ни пазар” – около това становище се обединиха група журналисти от Германия, които посетиха Албена като част от своя информационна обиколка, организирана от Министерството на туризма.
„Идвам в Албена за втори път и за мен това е истински оазис. Тук, освен да се излегнеш на широкия, чист и изключително приятен плаж, можеш да се разходиш сред зеленината и прохладата на „Балтата”, да спортуваш активно, да се забавляваш със семейство, да опитваш разнообразна, вкусна и висококачествена храна или да се погрижиш за своето здраве в някой от SPA & Wellness центровете. Подобно изобилие не се среща на много други места по света“, каза в края на обиколката Гералд Юбершер от берлинското издание Reise Travel. Той допълни, че като германец оценява високо стройната организация на работа, която мениджмънтът е успял да запази през годините и доказателство за това е фактът, че единият от хотелите оперира под марката Maritim.
В рамките на посещението журналистите имаха възможност да опитат тематично сет меню, подготвено от майсторите готвачи с фокус върху продуктите, отглеждани в стопанствата на Албена. След емблематичната за курорта черешова ракия, съпроводена от свежа салата с лимонов дресинг, върхова точка в дегустацията бе приготвеният на грил говежди стек от породата „Блек Ангъс”, набиращ все по-голямо популярност сред любителите на висококачественото телешко месо. Обядът завърши с ефирен крем от домашно приготвено кисело мляко и топинг от сос от сезонни плодове.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email