09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

На 15 машини в Добричка област ще има демонстрационни обучения за гласуването на 2 октомври

Около 377 ще са избирателните секции в Осми многомандатен изборен район Добрич за предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. Броят на избирателите по предварителни списъци е 177 557. „ В числото на секциите влизат и тези под условие – домове за стари хора, болници, арести и др. Мобилните секции не са включени” – каза председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова.Започват и консултациите по общини за съставите на секционните избирателни комисии.”Не очаквам проблеми за съставите на комисиите в нашата област” – добави тя и се застрахова, ако няма епидемична вълна.
„Крайният срок партии и коалиции да регистрират листите си в Районната избирателна комисия-Добрич, е 30 август, 17 ч. Този срок вече тече” – каза председателят на комисията Цонка Велкова. Към момента все още няма регистрации. „Очаквам че повечето регистрации ще са в края на тази седмица или дори през последните два дни”- прогнозира тя.
За Добричка област се очакват 15 демонстрационни машини, на които да се проведат, както и при предишни избори, показни обучения на желаещите граждани.”Демонстрациите бяха много полезни, особено при последните избори, които бяха два вида – за Народно събрание и за президент. Има интерес към демонстрациите. Идват обикновено по-възрастни хора, които не са запознати особено с техонологиите. Не са страшни машините, но в това избирателите се убеждават, като видят на място” – казва още Велкова.ДТ

Print Friendly, PDF & Email