04.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Намериха и върнаха на собствениците им два изгубени портфейла

Даниела Христова предава портфейла на Юджел Басри, Снимка: ОД на МВР-Шумен Директорът на СУ „Йоан Екзарх Български“ Валентина Тодорова връчи на двете момичета благодарствени грамоти от името на училището за доблестната им постъпка.
Възпитаници на СУ „Йоан Екзарх Български“ в обедните часове в сряда намерили портмоне с лични документи и парична сума, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
Далия Великова и Мария Кондова от 4. а клас намерили портмонето на пешеходната алея между тяхното училище и СУ “Сава Доброплодни“. Обадили се веднага на телефон 112 и на място бил пратен полицейски екип. Екипът от РУ-Шумен пристигнал, на място дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която установила липсата му и решила да се върне по пътя, по който минала преди това. Децата й предали портмонето.
В сряда на двете момичета бяха връчени благодарствени грамоти за доблестната им постъпка от името на училището им СУ „Йоан Екзарх Български“.
Още един портфейл е намерен и предаден в сряда на собственика му.
В ранните следобедни часове в сряда 49-годишната Даниела Христова от Шумен посетила полицейското управление в града, за да предаде намерен мъжки портфейл с лични документи, кредитни и дебитни карти и над 500 лева. Жената намерила портфейла на паркинга на пл. “Кристал“ малко около 23,00 часа в понеделник. Полицейски служители се свързали със собственика и жената му предала портфейла. 30-годишният Юджел Басри от село Загориче благодарил и споделил, че не е очаквал, че то ще се намери.
„Дъщеря ми е почти на Вашата възраст, знам какво е преживяването и колко е неприятно, защото тя е губила документи и телефон, които не се намериха“, казала Даниела Христова при предаването на портфейла.

Print Friendly, PDF & Email