24.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Наложиха 1 775 глоби за превишена скорост за месец в Шуменско

1 775 нарушения на скоростните режими са установени през февруари в Шуменска област, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Наложени са 739 санкции на водачи за неправилно спиране и паркиране. По време на проверките 267 са глобите за неспазване на предимство, знаци и сигнали. За неизползване на обезопасителни колани или каски са санкционирани 134 шофьори, а за ползване на мобилен телефон по време на управление – 20.
Технически неизправно превозно средство са управлявали 186 водачи, с нередовни пътни документи са били 383. Засечени по пътищата в региона са 24 неправоспособни водачи, други 67 са били без застраховка „Гражданска отговорност“.
За неправилно пресичане на непозволени места са санкционирани 46 пешеходци. 30 водачи са установени да шофират след употреба на алкохол. От тях с концентрация между 0,5 до 0,8 промила са 8, с алкохол между 0,8 до 1,2% са 7, а деветима са с промили над 1,2. При проверките са установени и осем шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества и техни аналози.
Временно отнети са книжките на 55 водачи, спрени от движение временно са 28 пътни превозни средства.
46 са регистрираните пътнотранспортни произшествия през месеца в Шуменско. От тях тежките са осем. В тях има осем ранени участници в движението. За сравнение – през февруари миналата година катастрофите са били 57, седем от които – тежки, с трима загинали и петима ранени.

Print Friendly, PDF & Email