18.06.2024

Над 450 декларации в НАП Добрич само за първите десет дни от старта на кампанията

Над 450 годишни декларации подадоха добруджанци в първите 10 дни от началото на данъчната кампания за деклариране на доходи, придобити през 2023 г. На място в офис Добрич са подадени над 300 броя, а чрез лицензиран пощенски оператор – едва 2 декларации. Традиционно повечето подадени декларации са за ползване на облекчения и за деклариране на доходи от наем.
Притежателите на ПИК и електронен подпис могат да се възползват от над 170 онлайн услуги, напомнят от НАП. Освен чрез Портала за електронни услуги на НАП, гражданите могат да подават данъчни декларации по пощата с обратна разписка и на място в местния офис. В офиса за обслужване на клиенти има всички необходими декларации и приложения, а служители от НАП Добрич ще оказват съдействие при необходимост за попълването на документите.
Срокът за ползване на 5 % отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е до 1 април, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа е 30 април.
Лицата, извършващи дейност като търговци, еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, подават декларациите си от 1 март до 1 юли, тъй като тази година 30 юни е неработен ден.
Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефоните на Информационния център на НАП на 02 9859 6801 и 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор, както и в сайта на приходната агенция.

Print Friendly, PDF & Email