09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Над 200 участници са регистрирани за втория Международен форум за образование

Вторият международен образователен форум „Качеството на образованието в условията на дигитална трансформация и спецификата на поколенията“ ще се проведе в периода 07-09 септември във Варна. Организатор на събитието е Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката, Националното сдружение на общините в Република България и образователните институции в морската столица.
До момента за участие на място или онлайн са регистрирани над 200 експерти от 9 държави – България, Румъния, Финландия, Полша, Испания, Кипър, Гърция, Турция, Италия. Свои представители ще имат Съюзът на работодателите в системата на народната просвета, Сдружението на директорите в средното образование и Синдиката на българските учители. Участниците ще споделят опит по теми, свързани с предизвикателствата и новата философия на образованието, обучението на децата, родени в ерата на дигитална трансформация, възможностите за повишаване качеството на образованието и съвременните модели на обучение.
Събитието е част от инициативата Варна – град на знанието, която има за цел да развива града като желано място за обучение и успешна професионална реализация. Официалното откриване е предвидено за 07.09.2022 година в 9.30 часа в зала 1 на Икономически университет – Варна.

Print Friendly, PDF & Email