20.06.2024

Наградиха близо 40 творби, участвали в Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“

Близо 40 детски творби получиха награди в Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“. Той се организира за 28-ма поредна година от ДПП „Шуменско плато“, съобщиха от пресцентъра на парка.
Тази година в надпреварата участваха над 220 творби – 31 дигитални, 57 приложни и 70 литературни произведения, както и 65 рисунки. За пръв път в надпреварата се включиха деца от Радомир, Червен бряг и Бяла. Традиционно силно е участието на ученици от Шумен и Нови пазар.
„Една от мисиите ни е образователна – да научим децата на богатия животински и растителен свят и да им покажем, че всички ние сме свързани с природата“, отбеляза по време на церемонията по награждаването директорът на парка инж. Красимир Христов.
Първите места категорията за дигитални рисунки и презентации са за Денислав Василев от Професионалната гимназия по икономика във Варна и Алейна Реджебова от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен.
За рисунка наградите взеха две шуменки – Мелиса Младенова от Арт школа „Чифлигарови“ и Полина Владиславова от Арт школа ЦПЛР-ОДК. Теодора Тодорова от СУ „Д-р Петър Беров“ в Червен бряг зае първо място при приложните творби, а Андреа Михайлова от ОУ „Хр. Смирненски“ – Радомир, беше отличена за литературната си творба.
Присъстващите бяха поздравени от ученици от СУ „Хан Исперих“ от Нови пазар. Наградите са осигурени с помощта на Североизточното държавно предприятие като децата получиха подаръци, ваучери за специализираната книжарница „Пегас“ и рекламни материали от ПП „Шуменско плато“.

Print Friendly, PDF & Email