24.02.2024

Мъж от Добрич влиза в затвора за 7 месеца

Бърза ефективна присъда от седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване получи 40-годишен мъж от Добрич, привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на хиляда. Той ще трябва да заплати глоба в размер на 400 лева и няма да има право да управлява автомобил в следващите 3 години. Присъдата беше постигната от Районната прокуратура-Добрич, в рамките на 72-часовото задържане на обвиняемия.
И.К. бил спрян за рутинна проверка от полицейски патрул около 22 часа на 11 октомври 2022 година. Служителите на Областната дирекция на МВР–Добрич, го пробвали за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,04 на хиляда. И.К. бил задържан и отведен в болнично заведение за вземане на биологичен материал, но отказал да даде кръвна проба.
Това не е първа подобна проява на добричлията, който вече бил осъждан два пъти за същото престъпление през 2017 и 2019 година.Бил осъден ефективно и търпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, ведно с предходното му осъждане.Одобреното от Добричкия районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email