18.07.2024

Мустафа Карадайъ проговори: Решението за оставката не беше лесно, амортизиран съм

Има ново поколение по-млади политици, които се позиционират в различни структури на партията, трябва да имат шанс за развитие, ДПС не е в криза заяви екслидерът на партията

„Решението за оставката не беше лесно. Много дълъг период съм в ДПС, човек амортизира с времето. Има натрупана умора. Има ново поколение по-млади политици, които се позиционират в различни структури на партията, трябва да имат шанс за развитие. ДПС не е в криза, няма трусове. Нормално е да има промени в ръководните позиции, има модел на приемственост в ДПС. Имали сме и трима съпредседатели“, заяви пред БНТ Мустафа Карадайъ, който през ноември подаде оставка от председателския пост в движението.

Той каза, че му допада идеята за двама съпредседатели на Движението за права и свободи.

По думите му е имал няколко разговора с Ахмед Доган преди да подаде оставка.

„Заявих му, че ще подам оставка, той не беше съгласен. Опитвам се да не бъда на политическия терен, за да се отвори пистата за процесите за бъдещето на партията“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Той поясни, че в някои региони и структури на ДПС се работи само срещу финансиране.

„Притеснително е това да не се превърне в основен принцип в партията. ДПС няма стратегическа цел да е първа политическа сила, такива са геополитическите реалности. Може устойчиво да бъде втора или трета политическа сила, надявам се с Делян Пеевски това да успее да се постигне. Ние подкрепяме сегашното правителство, но не участваме в него, това е единственото възможно в момента, политическата ситуация е ДПС да няма претенции към министри и заместник-министри“, каза още Мустафа Карадайъ.

Print Friendly, PDF & Email