02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Мрежите Facebook и Instagram, и приложението WhatsApp се сринаха за 6 часа в понеделник

Малко преди 19 часа в понеделник социалните мрежи Facebook и Instagram, както и комуникационното приложение WhatsApp се сринаха. Проблемът обхвана и едно от най-използваните по света приложения – Messenger.
През Messenger и WhatsApp не можеха да се изпращат или да се получават съобщения. Сривът продължи около 6 часа, но на места продължи по-дълго време.
Засегнатите социални мрежи и приложения са собственост на Facebook. Oт компанията обявиха, че са наясно с проблема и работят за връщането на мрежите възможно най-скоро.
Акциите на Facebook поевтиняха с близо 5% спрямо досегашните в и без това тежкия ден за акциите на големите технологични гиганти.
Компанията преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване й е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че Instagram може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките. Серия от статии в „Уолстрийт джърнъл“ обрисува Facebook като компания, фокусирана върху собствения си растеж, вместо върху обществената полза, пише БТА.

Print Friendly, PDF & Email