31.05.2024

Младежки онлайн фотоконкурс: „Щракни времето“ 3

РЕЗУЛТАТИ
По повод 23 март – Световен ден на метеоролога, Младежки център – Добрич организира Младежки онлайн фотоконкурс „Щракни времето“ 3.
Целта на конкурса е младите хора да уловят в един фотографски кадър красотата на ВРЕМЕТО, както в неговото метеорологично състояние, така и в различни завладяващи сцени от заобикалящият ни свят.
По Регламент право на участие в конкурса имат младежи на възраст между 15 – 29 години от цялата страна.
Всички снимки на участниците във фотоконкурса са включени в специално създаден за целта албум във Фейсбук страницата на Младежки център – Добрич със заглавие “Щракни времето“3, където в периода 15 -22 март 2023 г. се проведе онлайн гласуване чрез харесване на избраните фотографии.
Снимките събрали най-много харесвания се класират съответно на I, II и III място. По брой харесвания е отличена и една поощрителнa наградa.
Победители в конкурса са
I-во място – Симона Валентинова Петкова, на 18г., от град Никопол със снимката „Там край реката“ и победоносните 631 харесвания;
II-ро място – Пламена Нейчева Тонева, на 15г., от град Айтос със снимката „Есенна палитра“ с 573 харесвания;
III-то място – Марин Пенков Костов, на 28г., от град Добрич със снимката „Зима в градски парк „Св.Георги“ с 497 харесвания.
Поощрителна награда – Теодора Даниелова Даскалова, на 18г., от град Русе, със снимката „Щпагатът навсякъде“ с 474 харесвания.
Днес е 23 март – Световен ден на метеорологията. Датата е свързана с основаването на Световната метеорологична организация през 1950 г., но започва да се отбелязва от 1961г.Организацията е специализиран орган на ООН и в нея членуват над 190 държави.
Тема на Световния ден на метеорологията за 2023 година е „Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията“.
Повече информация може да намерите на www.ycd.bg и на facebook страницата на Младежки център – Добрич!
Поздрави,
Цветелина Добрева – младежки работник

Print Friendly, PDF & Email