18.07.2024

Микаела Шифрин спечели слалома във Флахау за пети път в кариерата си

Микаела Шифрин спечели слалома за жени във Флахау, Австрия, старт за Световната купа по ски-алпийски дициплини.
Американката беше втора след първия манш след голямата си съперничка Петра Влъхова, но с блестящо второ спускане Шифрин финишира първа с общо време с 1:49.35 минута и завоюва петата си победа на това трасе.
Успехът е под номер 94 за Шифрин за Световната купа и 57 в дисциплината слалом.
„Гордея се с това, което направих. Гордея се и с моя екип. Имаше много фенове от Словакия, които подкрепяха Влъхова, съжалявам, че останаха разочаровани“, коментира Шифрин след нощното състезание във Флахау.
Петра Влъхова от Словакия поведе след първия манш с девет стотни аванс пред Шифрин, но направи грешка в средата на второто си спускане и финишира втора в крайното класиране с 27 стотни след американката.
Олимпийската шампионка в гигантския слалом Сара Хектор направи отличен втори манш и завърши на подиума в дисциплината слалом за първи път в кариерата си. Шведката остана трета в крайното подреждане на 1:11 секунда след победителката.
В генералното класиране за Световната купа Шифрин е убедително начело с 1029 точки, следвана от Влъхова с 802, Федерика Бриньоне от Италия със 787 и др.
В дисциплината слалом Шифрин води с 539 точки пред Влъхова с 505.
Класиране слалом във Флахау:

  1. Микаела Шифрин (САЩ) – 1:49.35 минута
  2. Петра Влъхова (Словакия) – на 0.29 секунди
  3. Сара Хектор (Швеция) – на 1:11 секунди
  4. Мишел Гизин (Швейцария) – на 1:38
  5. Анна Свен Ларсон (Швеция) – на 1:45
  6. Камил Раст (Швейцария) – на 1:83
Print Friendly, PDF & Email