29.11.2023

Местните парламенти в общините в Добричка област са шарени

Мандатите в Общинския съвет в Тервел са 21, като общинската избирателна квота е 260 гласа. От публикуваното решение на страницата на ОИК става известно, че в Общинския съвет – Тервел, влизат две партии и една коалиция. Най-много съветници – 14, ще има ГЕРБ. ДПС ще има петима представители, а коалиция „БСП за България“ – двама.
Общинската избирателна комисия в Крушари обяви разпределението на квотите съветници по партии и коалиции и имената на новите общински съветници за мандат 2023-2027 г.Мандатите в Общинския съвет са 13, като общинската избирателна квота е 132 гласа. Според публикуваното решение на страницата на ОИК, в Общинския съвет Най-много съветници – 10, ще има ДПС, а трима ще има ГЕРБ.
Мандатите в Общинския съвет в община Добричка са 21, като общинската избирателна квота е 400 гласа. В Общинския съвет влизат три партии и една местна коалиция. Най-много съветници – 11, ще има местна коалиция „БСП за България“ (ЗНС)”. Петима представители ще има ДПС, а трима ще има ГЕРБ. „Има такъв народ“ ще има двама представители в местния парламент.
Мандатите в Общинския съвет в община Балчик са 21, като общинската избирателна квота е 321 гласа. В Общинския съвет в Балчик влизат три партии, две коалиции и една местна коалиция. Най-много съветници има от коалиция „БСП за България“ – петима. С по четирима представители в местния парламент са ГЕРБ, ДПС и местна коалиция ЗСАС („Левицата!“), а с по двама общински съветници са ВМРО-БНД и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.
Мандатите в Общинския съвет в община Ген.Тошево са 17, като общинската избирателна квота е 240 гласа. В Общинския съвет в Генерал Тошево влизат една партия, една коалиция и една местна коалиция. Най-много съветници – 11, ще има коалиция „БСП за България“. Четирима представители ще има местна коалиция БЗНС (ПП „Български възход“), а двама ще има ГЕРБ.
Мандатите в Общинския съвет в община Каварна са 17, като общинската избирателна квота е 249 гласа. В Общинския съвет в Каварна влизат две партии, две коалиции и две местни коалиции. Най-много съветници – по пет, ще имат местна коалиция ВМРО-БНД („Има такъв народ“, „Бъдеще за родината“) и ГЕРБ.Трима представители ще има партия „Новото време“, а двама ще има от коалиция „БСП за България“. По един съветник в местния парламент ще имат местна коалиция „Българска прогресивна линия“ („Левицата!“, „Български възход“, ДПС) и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.
В Общинския съвет на община Шабла има 2-ма съветници от коалиция „БСП за България”, 5-има от ГЕРБ, 2 –ма от коалиция „ПП.ДБ”, по 1 по „Има такъв народ” и „Възраждане”. ДТ

Print Friendly, PDF & Email