07.12.2023

Месец на програмирането в СУ “Панайот Волов”

Атрактивни и логически състезателни игри се проведоха в шуменското Средно училище „Панайот Волов“. Поводът е седмицата на програмирането, а целта е чрез игра да се развие логическото мислене на учениците.
14-годишната Лариса Мартинова се занимава с роботика от близо 5 години. Лариса вчера беше и ментор на състезание по роботика, което се проведе в СУ “Панайот Волов”.
”Роботиката за мен е нещо изключително важно и полезно и е голяма част от нашия живот. Технологиите вече са много голяма част от нас и бъдещето ни. Това е нещо, което показва на света как ще бъде в бъдеще, как ще се реализира и помага на децата по много по-бърз и интересен начин за тях много науки”, каза Лариса Мартинова.
Лариса е печелила редица национални награди и мечтае да се занимава с роботика и след завършване на средното си образование.
Състезанието по роботика е част от събитията, проведи в седмицата на програмирането, а целта е чрез игра да се развие логическото мислене на учениците.
”Ние сме тези, които трябва да запалим децата да обичат да се занимават с дигитални дейности, да програмират, да конструират, защото бъдещето е такова. Намираме начин с такива празници да им покажем, че това не е трудно, че е забавно и могат да се забавляват и да учат неща. Всъщност този празник днес цели на практика чрез една игра да научат понятия”, обясни Мария Желязкова – учител в СУ “Панайот Волов”.
В състезанието по роботика участие взеха около 20 ученици.

Print Friendly, PDF & Email