24.07.2024

Мая Димитрова: Споразумението не решава по никакъв начин проблемите на миньорите и енергетиците

„Парламентарната група „БСП за България” не подкрепи споразумението. То не решава по никакъв начин сегашните проблеми в енергетиката и в мините, не гарантира и перспектива.От БСП още миналата седмица искахме свикването на извънредно заседание на Парламента за решаването на бъдещето на сектора. Вчера в началото на заседанието Кристиян Вигенин предложи да се оттегли споразумението, но предложението му дори не беше подложено на гласуване”, заяви от Парламента Мая Димитрова, народен представител от БСП.
„Заседанието на Народното събрание целеше да се хвърли прах в очите на бранша и на обществото. Споразумението не дава никакви гаранции за запазване на работните места”, добави тя.
Мая Димитрова съобщи ексклузивно, че БСП по принцип подкрепя предложението на „Възраждане” за внасяне на вот на недоверие към привителството за съзнателно закриване на част от енергийните мощности от страната, но днес парламентарната група ще обяви решението си.
„Кампанията на кандидатите на БСП за кмет и общински съветници започна във всички общини на Добричка област. След откриването й, започнаха и срещите с хората, срещите „лице в лице”, както ги наричаме и на които разчитаме много да стигнат посланията ни разбираемо до всеки един”, каза още Димитрова. Тя добави, че в хода на кампанията в Добричка област ще дойдат членове на Изпълнителното бюро на БСП, както и председателят на БСП Корнелия Нинова. ДТ
Още за дебата в Парламента – на стр.6

Print Friendly, PDF & Email